Låna 30000 kr guide

Låna 30000 kr

Välj lånebelopp

Välj återbetalningstid

Dina krav på långivaren

Håll dig uppdaterad

Skriv in din e-postadress så hör vi av oss med råd och tips på lån som passar dig!

Sortera efter

Vilket lån passar mig bäst? Starta låneguiden!

När är ett lån på 30 000 kr nödvändigt?

Ett lån på 30 000 kronor kan ge dig extra utrymme i hushållsbudgeten. Kanske vill du unna dig ny hemelektronik eller köpa en billigare bil? Genom att låna 30 000 kronor slipper du ta ifrån bufferten samtidigt som du kan lägga upp återbetalningen på ett sätt som passar din ekonomi. Se vilka långivare som erbjuder lån på 30 000 kronor nedan.

Lånebelopp:30 000 kr
Långivare:30 st.
Ränta:14% - 39,50%

Långivare

 • Lumify
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39.5 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Meddelandelån
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39 %
  Löptid: 1 mån - 3 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-10-17. Informationen kontrolleras regelbundet.

Låna 30 000 kr – Vad gäller?

Om du behöver låna 30 000 kronor kan du välja mellan ett privatlån, ett större snabblån eller en flexibel kontokredit. Privatlånet är billigare, men har högre krav. Behöver du pengarna riktigt snabbt bör du välja ett snabblån eller en kontokredit med direktutbetalning.

Samtliga lån är utan säkerhet, vilket innebär att de inte kräver någon pant. Du kan därmed använda pengarna till vad som helst. Det enda som avgör om du får lån eller inte är din betalningsförmåga.

För att avgöra om du bör få lån eller inte tar långivaren en kreditupplysning. I denna finns information om din inkomst, betalningsanmärkningar och annat som kan påverka ditt kreditbetyg. Vid privatlån kommer räntan dessutom att baseras på din kreditvärdighet.

Går det att låna 30 000 kr utan UC?

Ja, det finns flera aktörer som erbjuder lån på 30 000 kronor utan UC. Flest valmöjligheter har du om du är ute efter ett snabblån. Dock finns det även något enstaka privatlån som går att få utan UC-förfrågan.

När du lånar utan UC kommer din kreditupplysning inte att synas i ditt UC-register. Detta kan ha positiva effekter på ditt kreditbetyg eftersom många förfrågningar kan försämra din betalningsförmåga. Genom att undvika UC kan du öka dina chanser att få förmånliga lånevillkor i framtiden.

Krav för att låna

Alla låntagare måste uppfylla vissa krav för att bli beviljade ett lån på 30 000 kronor. Hur strikta dessa krav är varierar beroende på långivare, men vanligtvis måste du:

 • Vara myndig. Många aktörer har en 18-årsgräns, men ibland krävs det att du är minst 21 – 23 år.
 • Ha någon form av inkomst. Den kan antingen komma från anställning, pension eller A-kassa. Vissa långivare har fasta inkomstkrav, andra gör en individuell inkomstbedömning av varje kund.
 • Sakna skulder hos Kronofogden. Det enda lånet du kan teckna med skulder hos Kronofogden är ett skuldfinansieringslån.

Låna 30 000 kr med betalningsanmärkning

Om du har betalningsanmärkningar och vill låna 30 000 kronor kommer du ha färre långivare att välja bland. Dock finns det fortfarande ett stort antal aktörer som accepterar anmärkningar, både inom snabblån och privatlån.

Det som kan vara bra att tänka på om du vill låna med anmärkning är att du kan få sämre lånevillkor, åtminstone i samband med privatlån. Detta beror på att risken med utlåningen ökar, vilket i sin tur påverkar lånets ränta.

Viktigt att tänka på innan du lånar

Innan du lånar 30 000 kronor bör du planera noggrant. Detta är ett ganska stort lån som kan skapa ekonomiska svårigheter om du inte sköter återbetalningen. Se våra bästa tips på saker att ha i åtanke innan du lånar.

✓ Hitta passande villkor

Välj en långivare vars lån passar dina personliga förutsättningar. Om du till exempel har anmärkningar är det ingen idé att ansöka om lån hos en aktör som inte accepterar betalningsanmärkningar.

✓ Kontrollera ränta och avgifter

Utgå ifrån den effektiva räntan när du jämför. Denna ränta tar nämligen hänsyn till alla avgifter som tillkommer i samband med lånet. Tänk även på att du kan göra avdrag för räntan i deklarationen, så välj hellre ett lån med hög ränta och låga avgifter än tvärtom.

✓ Planera din budget

Genom att justera löptiden kan du anpassa lånets månadskostnad. En längre löptid ger ett lägre månadskostnad och en kortare löptid ger en högre månadskostnad. Dock ger en kort löptid en lägre totalkostnad.

 • Senast uppdaterad: oktober 3, 2021

  - Marknadsansvarig, redaktör

  Marcello är marknadsansvarig på Lånjakt.se och har goda kunskaper inom finansbranschen, främst inom aktiehandel och andra investeringar. Marcello ser även till att webbplatsen fungerar som den ska samt att all information är uppdaterad.