Låna 15000 kr

Låna 15000 kr

Välj lånebelopp

Välj återbetalningstid

Dina krav på långivaren

Håll dig uppdaterad

Skriv in din e-postadress så hör vi av oss med råd och tips på lån som passar dig!

Sortera efter

Vilket lån passar mig bäst? Starta låneguiden!

När kan ett lån på 15000 kr vara bra?

Ett lån på 15 000 kronor kan underlätta i många lägen. Många väljer till exempel att låna 15 000 kronor för att finansiera ett mindre fordon eller för att köpa en resa. Nedan kan du se vilka långivare som erbjuder detta lånebelopp samt vad respektive lån kostar.

Långivare:30 st.
Ränta:24% - 39,5%
Lånebelopp:15 000 kr

Långivare

 • Lumify
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39.5 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Meddelandelån
  Belopp: 2 000 - 30 000kr
  Ränta 39 %
  Löptid: 1 mån - 3 år
  Använder ej UC Pengar samma dag
 • Ferratum
  Belopp: 1 000 - 45 000kr
  Ränta 39.60 %
  Löptid: 1 mån - 1 år
  Använder ej UC Pengar samma dag Betalningsanm. OK Hög beviljandegrad
Visa mer  
Vilken långivare har jag störst chans att låna pengar hos? Starta låneguiden

Villkoren kontrollerades automatiskt 2021-10-17. Informationen kontrolleras regelbundet.

Låna 15000 kr – Så fungerar det

Om du behöver låna 15000 kr har du två alternativ: du kan antingen ta ett snabblån eller ett privatlån. Om du vet att du behöver låna mer pengar längre fram kan du även ansöka om en kontokredit.

När snabblånen introducerades på marknaden var det svårt att låna mer än några tusenlappar. I och med att konkurrensen på lånemarknaden ökade blev dock lånebeloppen högre. Samtidigt blev villkoren allt mer generösa, vilket resulterade i en hög utlåningsränta.

Vad gäller privatlån börjar lånebeloppen oftast omkring 10 000 kronor. Därmed är det inga problem att hitta ett förmånligt 15 000-kronors lån. Privatlån har en lägre ränta, men strängare lånekrav. Vanligtvis måste du ha en fast anställning och har du anmärkningar kommer du att få en högre ränta.

Låna 15000 kr utan UC – vad gäller?

En förmån som erbjuds hos många långivare idag är lån utan UC. Detta gäller främst aktörer inom mindre lån och krediter, men även mindre privatlån. Om du vill låna 15 000 kronor utan UC har du alltså goda möjligheter.

Fördelen med att låna utan UC är att du slipper påfrestningar på ditt kreditbetyg. Många förfrågningar i ditt UC-register kan påverka dina lånevillkor vid större lån hos banken i framtiden. Genom att undvika UC kan du öka dina chanser att få en lägre ränta.

I vår lista med långivare längst upp på sidan kan du enkelt se vilka aktörer som erbjuder lån på 15 000 kronor utan UC. Välj ett sådant lån om du vill behålla en god kreditvärdighet.

Krav för att teckna lån

Det finns vissa krav som du måste uppfylla för att kunna låna 15 000 kronor. Exakt hur dessa krav ser ut beror på vilken låneform du väljer, men också vilken långivare du vänder dig till. De grundläggande kraven brukar dock vara desamma.

✓ Du måste vara minst 18 år

Vissa långivare kan ha en högre åldersgräns än så, ibland på upp till 21 år. Det är dessutom vanligt att det finns en övre åldersgräns, till exempel på 70 år.

✓ Folkbokförd i Sverige

Många aktörer kräver att du varit registrerad i Sverige under en viss tid, till exempel tre år.

✓ Någon form av inkomst

Aktörer inom snabblån brukar kräva att du har någon form av inkomst, till exempel från pension eller A-kassa. Vid privatlån kan inkomstkraven vara desto hårdare. Här kan du till exempel behöva vara fast anställd och tjäna minst 100 000 kronor om året.

✓ Skuldfri hos Kronofogden

Du kommer inte att kunna låna 15 000 kronor om du har Kronofogdeskulder

Kan jag låna 15000 kr med betalningsanmärkningar?

Ja, det finns ett flertal långivare – främst inom snabblån – som erbjuder lån på 15 000 kronor med betalningsanmärkningar. Det går även att teckna privatlån med anmärkningar eftersom lånebeloppet är relativt litet, dock får du räkna med att få betala en högre ränta.

Om du vill låna 15 000 kronor med betalningsanmärkningar kan du se vilka aktörer som erbjuder denna möjlighet i listan längst upp.

3 saker att tänka på innan du ansöker

Innan du ansöker om ett lån på 15 000 kronor bör du tänka på följande:

1. Privatlån eller snabblån?

Ett privatlån är billigare, men har strängare krav. Snabblånet har generösa villkor, men desto högre ränta. Vilken låneform passar dig bäst?

2. Med eller utan UC?

Vill du låna utan UC är ett snabblån eller en kontokredit ditt enda alternativ. Om du enbart ska låna pengar någon enstaka gång kan dock ett lån med UC vara ett bättre alternativ. Detta eftersom lån med UC ofta är något billigare.

3. Hög ränta eller höga avgifter?

Du bör alltid välja ett lån med hög ränta framför höga avgifter. Avgifter är nämligen inte avdragsgilla i din årliga deklaration, vilket ränta är. Med andra ord kan du spara pengar på att välja ett lån med låga avgifter och hög ränta.

 • Senast uppdaterad: augusti 7, 2021

  -

  Alexandra har jobbat som skribent i över fyra år och har god kännedom om den svenska lånemarknaden samt ett brinnande intresse för ekonomi. Hon skriver även artiklar för en rad andra sajter med inriktning på bland annat entreprenörskap och företagande.